De juiste autobanden

Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland?
De juiste autobanden dragen bij aan uw veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof.

Vanaf 7°C en kouder presteren winterbanden aantoonbaar beter dan zomerbanden. Is ons speciale Winterbanden-programma specifiek opgenomen in uw leasecontract en wilt u winterbanden op uw auto? Neem dan contact op met uw wagenparkbeheerder óf maak zelf een afspraak voor het monteren of wisselen van uw winterbanden.

Eerste aanschaf winterbanden
Als in uw contract winterbanden zijn opgenomen, dan kunt u deze laten monteren bij onderstaande leveranciers.

Rijdt u in een Audi, Volkswagen, SEAT of ŠKODA dan kunt u de winterbanden laten monteren bij één van de vestigingen van a-point. U heeft de keuze uit:

  • Losse banden op uw huidige velgen
  • Directset Conti* (wielen compleet met winterbanden) een maat kleiner

t/m klasse Polo stalen wielen
- vanaf klasse Golf lichtmetalen wielen

Voor alle overige merken kunt u een afspraak maken bij Euromaster via telefoonnummer 088-0065600 of via de website. Euromaster zal altijd losse banden monteren op uw huidige velgen.

* in de standaard regeling is een basis set wielen opgenomen naar keuze van de leasemaatschappij.

Winterbandenwissel
Heeft u reeds eerder winterbanden laten monteren onder uw auto dan kunt u weer een afspraak maken bij uw huidige bandenleverancier.

Zomerbanden
Bij een temperatuur boven de 7°C zijn zomerbanden het meest efficiënt. Zomerbanden kunt u laten vervangen als het profiel minder bedraagt dan 2 mm.

Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band
We gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapot gereden band (restprofiel) wordt als eigen risico aan uw werkgever doorbelast. In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt. Heeft u hier vragen over, neemt u dan gerust contact op met onze BerijdersDesk.

Rekenvoorbeeld van restprofiel
Uw bandprofiel is bijvoorbeeld 5.0 mm en is niet meer veilig te repareren. De kosten voor een nieuwe band bedragen € 150,-. Een nieuwe band heeft 8 mm profieldikte. Een band is versleten bij 2 mm. Een band slijt dus 6 mm van nieuw naar oud. Bij u is 5.0 mm gemeten. Het verschil is dus 3.0 mm t.o.v. een nieuwe band. 50% zal worden doorbelast, dus € 75,-.